top of page

UPUTSTVO ZA INSTALACIJU APLIKACIJE NA SAMSUNG SMART TV

Kako promijeniti regiju Smart Hub na Samsung Smart TV-u

Upalite svoj TV uređaj, i pregledajte već instalirane aplikacije i pokušajte na pretražiocu pronaći našu aplikaciju IPTV SMARTERS!

Ako ne vidite aplikaciju na svom Smart TV-u Samsung, to je vjerojatno zato što je Smart Hub postavljen na drugo područje (vjerovatno vašu lokalnu regiju), tako da morate promijeniti regije Smart Hub-a. Metoda se razlikuje ovisno o tome koji tip Samsung TV-a imate, ali u nastavku ćemo opisati kako to učiniti.

Napomena: Sa svim ovim vodičima vratit ćete televizor na tvorničke postavke, tako da ako ste trenutno prijavljeni u bilo koju aplikaciju, kao rezultat ćete biti odjavljeni. Nadalje, ne možete istovremeno instalirati aplikacije iz različitih regija.

F-serija (2013) i J-serija (2015)
 

Započnite podešavanjem izvora na "TV". Ako niste sigurni kako to učiniti, samo prebacite ulaze, a na popisu različitih HDMI ulaza trebali biste vidjeti i "TV".
 

Nakon što ste izvor postavili na TV, pritisnite taster „Meni“ i izaberite podmeni „Sistem“.
U podmeniju sistema trebali biste vidjeti opciju Postavljanje. Kliknite za početak podešavanja.
Nastavite s postavljanjem dok ne budete na stranici "Uvjeti i odredbe Smart Hub-a, Pravila o privatnosti". Kad se nalazite na ovoj stranici, pritisnite sljedeće tipke u izravnom slijedu.

 

MUTE - POVRATAK (tipka sa strelicom u obliku kruga) - VOL UPOZORAVANJE - KANAL UPOZNAVANJE - MUTE

 

Imajte na umu da je važno da na ovaj ekran unesete redoslijed, te da ga unesete ne prebrzo, ali ni previše sporo (da, zvuči suludo).
Vjerojatno će trebati nekoliko pokušaja, ali na kraju biste trebali vidjeti veliki popis država, što ukazuje na to da ste uspjeli (yay!). Sada samo odaberite željenu zemlju, poput SAD-a za aplikacije poput Hulu, Crackle i Amazon Prime US, ili UK za BBC iPlayer i ITV.

 

H-serija (2014) i K-serija (2016)
 

Za H-Series u osnovi napravite isto, ali unesite bilo koji od ovih ključnih nizova na daljinskom upravljaču kada se nalazite na stranici s uvjetima i odredbama pametnog čvorišta:  »- 2 - 8 - 9 -« (samo da budemo jasni, ovo je FFWD - 2 - 8 - 9 - REW)

ILI MUTE - VOL UP - CHANNEL UP - MUTE

UPUTSTVO ZA INSTALACIJU APLIKACIJE NA LG SMART TV

Naša aplikacija IPTV SMARTERS podržana je u svim regijama i na svim tipovima LG SMART TV-a.

DETALJNO UPUSTVO ZA SVE TIPOVE UREDJAJA

MAGStartScreen.png
MAGSystemSettings.png
MAGSystemServers.png
MAGSystemPortals.png
MAGPortalDobraTV.png
MAGSystemSettingsReset.png
PlayStore.jpg
DobraTVPlayStore.jpg
DobraTVGooglePlayStore.jpg
DobraTVSetupScreenAndroid.jpg
DobraTVStartScreenAndroid.jpg
IPTVSmartersStoreSmartTV.jpeg
SmartTVDobraTV.png
IPTVSmartersSmartTVStartScreen (1).jpeg

Instalacija na MAG uređaje

1. Na glavnom ekranu izaberite “Settings”-> onda pristisnite OK ili pritisnite “SETUP/SET” na daljinskom upravljacu

2. Odaberite  “System settings” pritisnite “OK”

3. “OK” na  “Servers” izbor

4. “OK” na  “Portals” izbor

 

 

 

 

 

 

 

 

5. U “Portal 1 name” unesite “DobraTV”
    U “Portal 1 URL” unesite slijedecu adresu “http://ott.dobratv.net:25461/c/

 

 

6. Kada ste ispravno kao na slici unjeli sve pritisnite “OK”

 

7. Nakon ovoga pritisnite “EXIT” 3 puta na daljinskom upravljacu I onda bi trebalo da vam bude ponudjena opcija restarta uredjaja . Izaberite “OK” da se prihvate promjene

 

8. Pricekajte da se uredjaj ponovo pokrene. Nakon pojave glavnog ekrana mozete da gledate vase TV kanale ako ste se prijavili za test na 24h ili ste platili pretplatu.

Instalacija DobraTV aplikacije na Android uredjajima (Telefon, Tablet, Android Box)

 

1. Idite na n1alog/account na Google Play Store, potrebna vam je email adresa za prijavu, ako je nemate napravite novu na gmail.com ili neki slican sistem. Na Google Play Store kucate u polju Search for apps & games: Dobra Televizija

 

 

 

 

 

 

2. Nakon unosa Dobra Televizija dobicete slijedeci rezultat:

 

3. Odaberite Dobra Televizija aplikaciju I instalirajte je sa Install,sacekajte da se instalira I pokrenite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Nakon pokretanja dobicete slijedeci ekran na kome unosite slijedece:

Any name unesite DobraTV, polje ispod unesite vase korisnicko ime/username, a zatim u polje ispod vasu lozinku/password. Nakon provjere da ste sve uradili kako treba, stisnite ADD USER

 

5. Nakon ispravnog unosa dobicete slijedeci ekran:

Live TV je gledanje TV kanala, Movies je izbor filmova a Series je izbor serija. Catch up je gledanje odabranih TV kanala unazad 3 dana.Da bi vam ta opcija radila prvo morate da izaberete Install EPG opciju koja se prvi puta pojavljuje na mjestu Live With EPG. Kada to odradite instaliran je EPG i mozete da pratite unazad snimljene kanale i da pratite raspored programa

Instalacija  na Smart TV LG/Samsung

1. Udjite u lokalni APP store/aplikacije na vasem Smart TV, ukucajte preko daljinskog IPTV Smarters I stisnite pretragu, dobicete slican ekran ovome:

 

 

 

2. Stisnite/izaberite Install da instalirate aplikaciju.Nakon uspjesne instalacije, nadjite aplikaciju na spisku aplikacija I otvorite je da dobijete slijedeci ekran:

 

 

 

 

 

3. U polje gdje pise Any name kucate DobraTV, polje Username vase korisnicko ime/username, a u polje Password kucate vasu lozinku/password i u posljednje polje kucate tacno kako je napisano. Kada ste provjerili da je sve ispravno uneseno, izberite ADD USER I stisnite. Nakon toga cete dobiti slijedeci ekran nakon koga mozete da krenete da gledate TV kanale, Filmove ili Serije:

bottom of page